Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Recensies op theaternetwerk

DeJazz - Geïnspireerde improvisaties

Geschreven door: Marie-Jet Eckebus
Sinds: 18 juni 2013

Loop op de derde zondag van de maand het Rietveld theater binnen en je waant je in een jazz club in het Parijs van de jaren vijftig. Het zaaltje is donker. Vooraan staan wat tafeltjes met stoeltjes, aan de zijkant wat losse stoelen en wat verder van het podium pluche theaterbankjes.

De bezetting bestaat uit piano, bas, gitaar, drums en mondharmonica. Maar dat zal niet zo blijven. Gasten en muzikanten lopen in en uit. Iemand wordt op het podium gevraagd. Een koffer gaat open, een trompet verschijnt. Er wordt een nummer afgesproken en een toonsoort. Meer is er niet nodig. 

In deze kleine zaal zijn we allemaal getuigen van iets wonderlijks. Het ontstaat waar we bijzitten: spontaan gaan de musici met elkaar in dialoog. Eén blik is voldoende om elkaar te begrijpen. Muziek is een internationale taal.

Dit is De Jazz, een initiatief van de Delftse mondharmonicaspeler Tinus Koorn. Jazz zoals de meeste jazzliefhebbers het graag hebben: melodieus, relaxt, swingend. Standards en minder bekende nummers en soms een lekkere bossa nova tussendoor. Dat is zo’n beetje het recept: een smakelijke cocktail van geïnspireerde improvisatie door een aantal top-muzikanten uit Delft e.o.

Iedere derde zondag van de maand kunt u komen nippen aan de cocktail. Het begint om 20.30 uur. Hoe laat het afgelopen is? Dat ligt aan de muzikanten.

 

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...